Mijn onverwachte spirituele ontwaking.

Het spiritueel ontwaken kan op verschillende manieren gaan. Op wat voor niveau je zult ontwaken en op welke manier staat al bij je geboorte vast. Dit zijn de meest voorkomende manieren waarop iemand spiritueel kan ontwaken:
– zachtjes en stap voor stap. Geleidelijk aan en met een zachte liefdevolle hand. Je krijgt de tijd om het spirituele te verkennen en je gaat stap voor stap en als vanzelf naar het volgende niveau.
– door een plotseling gebeurtenis of als je op een plek komt waarbij je het gevoel hebt dat je er al eerder bent geweest. Bijvoorbeeld in het buitenland bij een bepaalde plaats of berg. Waarbij je diepe innerlijke vrede ervaart.
– door een healing sessie of Reiki inwijding.
– Met de harde hand zoals ik dat noem. Het gevoel dat je in het diepe wordt gegooid zonder precies te weten wat er gebeurd. Het snel moeten schakelen om het volgende spirituele niveau wat zich aankondigt weer te kunnen bijbenen. Het snelle schakelen is nodig om steeds weer opnieuw evenwicht in lichaam en geest te vinden. Dit kan gepaard gaan met fysieke ongemakken.

Dit laatste is mij overkomen. Dat is nu zo’n jaar of 17 geleden.
De manier van ontwaken gaat vaak in dezelfde lijn door. Mijn levenslessen zijn sindsdien altijd hard snel en heftig geweest.

Als kind “wist” ik vaak van te voren wat er ging gebeuren of wie er belde als de telefoon ging. (Toen er nog een grote telefoon met draad bestond☎️ ?)
Of ik wist al wat mensen gingen zeggen. Of als ik met mijn ouders op vakantie was en ik de weg in een stadje wist. Ik dacht dat dat normaal was en dat iedereen dat had.
In mijn puberteit kwam ik erachter dat dat niet zo was.
Toen ik dat besefte paste ik ineens niet meer bij veel mensen. Ik trok me terug en voelde me alleen. Ik deed wat er van mij verwacht werd. Dat ging op een automatische piloot als ik er nu zo over na denk. Maar ik kwam er ook achter dat andere mensen blij werden van mij als ik de dingen deed die hun van mij verwachte. Dan was ik niet lastig of “anders”.
Ik besloot destijds dat het zo maar moest gaan. Anderen verwachten iets van mij en ik deed het. Ik wilde ook graag aan hun verwachtingen voldoen omdat ik ze dan blij maakte. Ik wilde niet lastig zijn. Ik wilde het liefste onzichtbaar zijn. Zo heb ik járen lang geleefd. Ik had vriendjes die dominant waren en uiteindelijk trouwde ik met een dominante man. Dit was mijn leven en ook nu dacht ik dat dit normaal was. Ik leerde vooral om in het gareel te lopen dan viel ik het minste op. Steeds vaker kwam er een gevoel naar boven dat het niet klopte. Wie ik van binnen was en wie ik naar buiten toe liet zien. Dat zorgde ervoor dat ik mijn kracht en eigenwaarde weg gaf aan de dominante mensen waar ik mee leefde. Ik voelde dat ik mijn kracht weggaf maar kon het ook niet terugpakken. Zo ging dat jaren door. Op een gegeven moment wist ik niet meer wie ik van binnen was en zelfs niet meer wat ik leuk vond!

Gelukkig was ik vrij snel zwanger. Mijn zoon was mijn grote geluk in mijn leven.
Mike was een jaar of drie toen hij dingen van “vroeger” begon te vertellen. Ik geloofde hem en voelde dat het “waarheid” was. Niemand anders geloofde Mike. (Geloof aub je kinderen/kleinkinderen als ze met dingen van “vroeger” komen want dit is waarschijnlijk hun vorig leven geweest)
Ik wilde er voor hem zijn en hem zo goed mogelijk begeleiden indien hij echt paranormaal begaafd zou zijn. Toen Mike een jaar of vier was overleed mijn ex schoonvader. Met hem had ik een goede band. Er was iets energetisch tussen ons wat ik destijds niet kon verklaren. Mike had het er steeds over dat hij opa zag en begon ook dingen te zeggen die hij niet kon weten. Dus ik ging naar een medium. Met een foto van Mike en een foto van mijn overleden schoonvader.
Toen zij zei dat zowel Mike als ik paranormaal was schoot ik in de lach. Ik?? Paranormaal? No way!
“Voor jou moet het allemaal nog komen” waren haar woorden. En ze had gelijk…niet lang daarna kreeg ik mijn eerste zichtbare contact met de bovenwereld.

Omdat ik vaak ‘s nachts naar Mike moest vanwege zijn saturatie dalingen, zag ik daar opeens mijn overleden schoonvader staan …naast de kast op de kamer van Mike. Ik schrok me wezenloos!
Het gekste vond ik ook dat hij andere kleren aan had dan in de kist. Maar het was m echt. Ik snapte er niks van …en toen begon hij ook nog eens te praten!?
Ik was helemaal van slag want ik wist niet dat zoiets kon! Ik stond aan de grond genageld. Bam☄️daar was mijn ontwaking! Op dat moment voelde ik ergens diep in mijn lichaam een overweldigende oerkracht vrij komen.☄️
Zoiets had ik nog nooit gevoeld. Ik leerde stukje bij beetje met deze oerkracht om te gaan. Het voelde heerlijk!?
Maar ik merkte dat ik mijn verhaal niet aan anderen kwijt kon want dan was ik Janine met haar hocus pocus.?

Ik kreeg geen tijd om me alleen te voelen want binnen een korte tijd had ik al mijn lieve dierbare ontmoet en ook hun lijntjes met mij werden me helder gemaakt. Zo ontdekte ik dat mijn oma mijn vaste begeleidster was. Hoewel ik dolblij daarmee was kon ik het aan niemand kwijt.

Ik had niet eens tijd om erover na te denken. Ik zag meerdere keren per dag overleden mensen. Ook mensen die ik helemaal niet kon. Kreeg boodschappen door voor mensen die ik nauwelijks kon. Het leek wel een lopende band die niet te stoppen was. Inmiddels zat ik op een ontwikkelingscursus bij hetzelfde medium als waar ik geweest was voor het consult voor Mike. Daar heb ik geleerd hoe ik me open kon stellen en vooral kon afsluiten.
Anders werd ik helemaal gek en kon ik niet eens naar de winkel om boodschappen te doen zonder dat alles op me af kwam.

De jaren daarna waren een aaneenschakeling van schakelen van het “normale” leven en het leven wat ik daarnaast ontwikkelde.
Ik las ergens het woord Reiki en mijn handen stonden compleet in de brand ?
Oké oké oké …ik begreep de boodschap en leerde de Reiki kracht te ontvangen en te geven. Ik vond het geweldig wat er met en in mij gebeurde??
De eerste graad van Reiki Tera Mai deed ik bij een persoon waar het totaal niet mee klikte. Niet zo’n leuke ervaring. Toch had ik het gevoel dat ik door moest gaan en na wat zoeken kwam ik uit bij een fantastisch lief en leuk stel.?
Bij hun haalde ik mijn tweede en derde (master) graad. Ze zit ook in deze mooie groep dus ik hoor graag van haar of ik haar naam mag noemen.❤️
Mijn hart wordt nog steeds warm als ik aan die periode denk. Bij haar vond ik eindelijk de herkenning die ik zo hard nodig had.
Kort daarna gaf ik zelf Reiki behandelingen en gaf ik Reiki cursussen.

Als je bij mij een Reiki behandeling onderging kreeg je altijd een plus.
Je kreeg niet alleen de Reiki behandeling zelf maar tijdens de behandelingen zag ik ook overleden dierbaren en kreeg ik boodschappen door voor degene die op mijn behandeltafel lag. Dat is nu vandaag de dag nog steeds zo alleen gebeurt het nu tijdens mijn online healingen. ?

Maar mijn spirituele ontwikkeling was niet alleen maar leuk. Ik heb ongeveer een half jaar gezichten van mensen gezien die vervormden naar het “slechte”. Ik werkte destijds bij de Primera dus veel mensen kwamen sigaretten, krantje of bloemetje halen. Ik zag het bijna bij iedere klant. Bizar hoe snel een gezicht kon veranderen…van een “normaal en goed gezicht” naar een “slecht” gezicht. Het veranderde binnen enkele seconden.
Ik begreep niet waarom ik dit steeds moest zien.
Het antwoord kreeg ik pas toen ik het rechtstreeks vroeg aan het Universum. Het antwoord was dat ik moest leren om de schaduwkanten van een mens te zien. Iedereen heeft schaduwkanten. Maar ik leefde nog in een wereld dat ik er vanuit ging iedereen het goed bedoelden. Ik wilde de schaduwkanten van mijn omgeving ook niet zien wat dat was te pijnlijk voor mij. Daarom moest ik het nu op deze manier leren. Later kon ik dit gebruiken omdat ik heel snel de vinger op de zere plek kon leggen tijdens mijn Reiki behandelingen.

Je zou denken dat je went aan het snelle schakelen. Maar nog steeds komen mijn lessen onverwachts op mijn pad en zijn ze er voor mijn gevoel ineens. Dus spring ik er weer in!
Inmiddels ben ik niet meer bang voor mijn onverwachte levenslessen. Als ik er eentje mis komt de les toch weer terug zodat ik het opnieuw mag doen. En dat geldt ook voor jou. Op wat voor manier je ook ontwaakt bent. Als je de lessen niet leert blijven ze terug komen. Vaak in een andere gedaante zoals een ander persoon maar de situatie zal hetzelfde zijn.

Ik merk dat ik één les nog erg moeilijk vind en dat is sinds de laatste jaren mijn grootste les in dit leven. Dat is namelijk om supergoed voor mij én mijn gezondheid te zorgen.
Daar ga ik nog te vaak aan voorbij.
Dit gebeurd omdat ik een gever ben. Ik heb echt moeten leren wat ontvangen was. Gelukkig gaat dat nu een stuk beter.?
Inmiddels leef én werk ik volledig in flow.??
Afgelopen week werd ik weer met mijn neus op de feiten van deze les gewezen. Daarom is mijn voornemen om deze les niet meer te missen. Ik heb de beslissing gemaakt om mijn werk anders in te richten. Daarover later meer.

Ik wil je bedanken dat je mijn verhaal tot het einde hebt gelezen.?
Ik hoop dan ook dat je iets aan die van mij hebt gehad voor je eigen ontwaking, ontwikkeling en leven.❤️

Namasté Janine